[ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ]

 

 

2009

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

 

 

        Η επιτροπή εκδηλώσεων του εργαστηρίου τέχνης & πολιτισμού διοργάνωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκδρομή εκπαιδευτικού & ψυχαγωγικού χαρακτήρα στις Πρέσπες και τα γύρω χωριά…

     Το σωματείο, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τα μέλη του με τόπους όπου γιορτάζεται παραδοσιακά το άγιο Δωδεκαήμερο...

        Ξεκινήσαμε 7 το πρωί απο Νέα Φιλαδέλφεια. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο χιονισμένο και πανέμορφο Νυμφαίο,

 ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό και στη συνέχεια φτάσαμε στις Πρέσπες μετά από μία μικρή στάση στη Φλώρινα. Μείναμε στον Λαιμό σε ένα υπέροχο ολοκαίνουργιο ξενώνα με θέα το ιδιαίτερο χιονισμένο τοπίο των Πρεσπών.


        Το πρωί της Κυριακής διασχίσαμε την παγωμένη Μικρή Πρέσπα περπατώντας πάνω στην πλωτή γέφυρα που συνδέει το νησί του Αγίου Αxιλλείου με την στεριά. Εκεί επισκεφθήκαμε τον ομώνυμο ναό. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το χωριό Αγιος Γερμανός. Εκεί, εκτός από την ομώνυμη εκκλησία, επισκεφθήκαμε τον ιστορικό ναό του Αγίου Αθανασίου και περπατήσαμε στους γραφικούς δρόμους του χωριού θαυμάζοντας την μοναδική αρχιτεκτονική των οικημάτων του.


 

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και το απόγευμα παρακολουθήσαμε μάθημα χορού απο τον κ. Γιάννη Κωνσταντίνου. Το βράδυ ακολούθησε γλέντι με ντόπια ορχήστρα .

 

 

 

 

 

       Την Δευτέρα πήγαμε εκδρομή στο χωριό Ψαράδες. Κατά ομάδες πήγαμε βόλτα στην Μεγάλη Πρέσπα με τους ντόπιους βαρκάρηδες. Στις ακτές είδαμε διαφορα ασκηταριά και επισκεφθήκαμε μόνο μερικά απ' αυτά, λόγω δυσκολίας πρόσβασης. Στη συνέχεια πήγαμε στο περιβαλλοντικό κέντρο Πρεσπών. Μετά απο μια σύντομη ενημέρωση-ξενάγηση για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ακολούθησε θεωρητικό μάθημα απο τον κ.Γιάννη Κωνσταντίνου γύρω από την λαογραφική και χορευτική παράδοση της ευρύτερης περιοχής. Το βράδυ ντόπια ορχήστρα συνόδευσε το γλέντι μας.

 

 

        Το πρωί της Τρίτης αναχωρήσαμε για Αθήνα κάνοντας μια μικρή στάση στην Καστοριά και εν συνεχεία στην Ελασσόνα για φαγητό.

        Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Γιάννη Κωνσταντίνου και την οικογένειά του για την άψογη φιλοξενία που απλόχερα μας προσέφερε.

 

 

 

Επιστροφή στην αρχή του κειμένου...